Picknick-date met Crate

Het ontwikkelen van verblijfsruimtes (binnen en buiten) waaraan een ongedwongen invulling gegeven kan worden. En dit vervolgens linken met het idee van organisch ontstane plaatsen. Vanuit deze vertrekpunten heeft Guido Marsille, onder de naam Buromarsille, de meubelserie Crate ontworpen. Crate kenmerkt zich volgens ontwerpcollectief Cowerk door “gebruik zonder voorschriften, voeten op tafel, zitten op de leuning”.

Deze meubels, bestaande uit planken van eenzelfde maat, hebben zich in verschillende gedaantes doorontwikkeld tot een geraffineerd bouw- en maatsysteem. De Crate-meubels laten zich makkelijk combineren. Cowerk presenteert hierin een serie picknickbanken.

Over Guido Marsille

Guido Marsille werd in 1967 geboren in Boskoop. Hij studeerde architectonische vormgeving aan de academie voor kunst en industrie in Enschede. Sinds 2004 werkt hij onder de naam Buromarsille aan projecten voor publieke binnen- en buitenruimtes. Enkele door hem uitgevoerde projecten zijn: ‘Zomerterras Crate’ in opdracht van architectuurcentrum Makeblijde in Houten en ‘Binnenplaats Crate’, in opdracht van Centrum Beeldende kunst in Rotterdam. Kijk ook eens op www.buromarsille.com

Berkel en Rodenrijs, oktober 2011